20141010_151923

Η «Στέγη» γέμισε… λουλούδια;

Όχι, δεν πρόκειται για ακόμη μια κλασσική έκθεση λουλουδιών σε γλάστρες, φυτά και δέντρα; Δεν θα ήταν εξάλλου δυνατό, με δεδομένη την πρωτοτυπία και την αισθητική της Στέγης.

Αντίθετα, οι επισκέπτες του κτηρίου επί της Συγγρού, βρίσκονται αντιμέτωπη με μια από τις πιο πρωτότυπες εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η ιδέα ανήκει στην Αγγλίδα καλλιτέχνιδα Ρεμπέκα Λουίζ Λω και έχει  τίτλο «Ψηλά, Κήπος». Στόχος της είναι να «τυλίξει» με λουλούδια το φουαγιέ του ισογείου. Να σας ενημερώσω ότι Ρεμπέκα Λουίζ Λω είναι ιδιαίτερα καταξιωμένη στο χώρο και της τέχνης και της μόδας και κορυφαίες συνεργασίες.

Ο τίτλος ανταποκρίνεται πλήρως στο θέαμα καθώς μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω που βρισκόταν το θέαμα. Μέχρι που σήκωσα το βλέμμα μου και να αντίκρισα την τεράστια αλυσίδα με λουλούδια και αρωματικά φυτά στο σύνολό τους 11.000, όπως γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, λεβάντα και βασιλικό και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την χλωρίδα και την φύση που η καλλιτέχνης σαφώς είναι εμπνευσμένη.

Βέβαια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό από μια απλή αλυσίδα με λουλούδια που απλά κρεμιέται από τους ορόφους και που αν δεν στο πει κάποιος και αν δεν έχεις όρεξη να ψάξεις μπορεί και να μην το καταλάβεις.

Αν σκεφτείς μάλιστα πως ο ίδιος ο φύλακας δεν είχε καταλάβει ότι η «φλοράλ» αλυσίδα αποτελεί την έκθεση, διαπιστώνουμε ότι μάλλον ο στόχος για κάτι το ξεχωριστό και μοναδικό δεν πέτυχε και τόσο πολύ. Βέβαια, η Τέχνη είναι Τέχνη και όρια δεν γνωρίζει.

Η έκθεση θα φιλοξενείται έως και το καλοκαίρι και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου του 2015 όποτε θα έχετε αρκετό χρόνο να την απολαύσετε και να παρατηρήσετε τα λουλούδια να «μαραίνονται φυσικά» καθώς πρόκειται για αληθινά και όχι αποξηραμένα! Απλά θυμηθείτε με το που φτάσετε στη μέση του ισογείου να κοιτάξετε… ψηλά!

Βίκυ Κοβάνη